PUTIN SKRENUO PAŽNJU AUSTRIJSKOM KANCELARU: Ukrajinska strana mora što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova

R. V.

27. 05. 2022. u 16:50

RUSKI predsednik Vladimir Putin je telefonom razgovarao sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, a dve strane su razgovarale o Ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

ПУТИН СКРЕНУО ПАЖЊУ АУСТРИЈСКОМ КАНЦЕЛАРУ: Украјинска страна мора што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Putin je skrenuo pažnju austrijskoj kancelarki na to da Kijev treba što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova, prenosi pres-služba Kremlja.

- Skrenuta je pažnja na to da ukrajinska strana treba što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova - navodi se u izveštaju.

Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio i austrijskog kancelara Karla Nehamera o radu na obezbeđivanju bezbednosti plovidbe u vodama Azovskog i Crnog mora, prenosi pres-služba Kremlja.

Karl Nehamer, Foto AP

- Predsednik Rusije je na zahtev saveznog kancelara Austrije dao ocenu situacije u kontekstu tekuće specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa i obavestio o radu na obezbeđivanju bezbednosti plovidbe u vodama Azova i Crnog mora - navodi se u izveštaju.

Ruski predsednik Vladimir Putin ukazao je austrijskom kancelaru Karlu Nehameru da je Kijev sabotirao pregovarački proces između predstavnika Rusije i Ukrajine, prenosi pres-služba Kremlja.

- Ukazano je da je Kijev sabotirao pregovarački proces između predstavnika Rusije i Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Napominje se da je Vladimir Putin potvrdio austrijskom kancelaru Karlu Nehameru posvećenost Ruske Federacije da poštuje ugovorne obaveze za isporuku prirodnog gasa Austriji.

- Potvrđena je posvećenost Rusije da se pridržava ugovornih obaveza za snabdevanje Austrije prirodnim gasom - navodi se u izveštaju.

BONUS VIDEO:

JEDAN PROJEKTIL RAZNOSI BETONSKI BUNKER: Pogledajte dejstvo ruskih haubica "Malka"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu