"RAZBIJEN JE MIT O PUKU AZOV": Konstantinov o predaji u "Azovstalju" - "Nisu oni nikakvi Spartanci"

Novosti online

24. 05. 2022. u 14:22

PREDAJA ukrajinskih militanata, pripadnika puka Azov, stavila je tačku na ukrajinski mit o "nesalomivim ratnicima", rekao je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

РАЗБИЈЕН ЈЕ МИТ О ПУКУ АЗОВ: Константинов о предаји у Азовстаљу - Нису они никакви Спартанци

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija/Javno vlasništvo

Ministarstvo odbrane Rusije je 20. maja izvestilo da je teritorija mariupoljske čeličane "Azovstalj" potpuno oslobođena, i da su zauzeti podzemni objekti tog objekta, u kojima su se krili pripadnici ukrajinske vojske, marinaca, i militanti puka "Azov".

Ukupno je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, od 16. maja oružje položilo i predalo se "2.439 nacista iz puka Azov i ukrajinske vojske, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike oko mesec dana".

Kapitulacijom Azova srušen je mit ukrajinske propagande o "nesalomivim ratnicima, koji će radije da umru, ali ne i da se predaju", rekao je Konstantinov novinarima.

Prema njegovim rečima, "kijevski propagandisti su militante Azova poredili sa braniocima Staljingrada i sa 300 Spartanaca".

- Sada je nekako teško praviti ova poređenja, makar zbog toga što su branioci Staljingrada branili grad, dok su Spartanci poginuli u borbi, a nisu se predali - naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, koliko god se ukrajinska propaganda trudila da bitku za Azovstalj predstavi kao mitsku "operaciju evakuacije", u stvarnosti je to bila kapitulacija.

- Pukao je mit o herojskim braniocima Azovstalja, koji nisu mogli da izdrže sudar sa stvarnošću, a tako će se desiti i sa drugim ukrajinskim mitovima utisnutim tokom protekla jedan i po do dva veka - naglasio je predsednik parlamenta Krima.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: Dejstvo ruske vojske na frontu kod Izjuma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili