KOMANDANT ČEČENSKIH SPECIJALACA: Mi smo Isusova vojska, u ratu smo protiv satanista

M.Đorđević

19. 05. 2022. u 13:07

APTI Alaudinov, komandant odreda specijalnih snaga Ahmat iz Čečenije, za Komsomolsku pravdu kaže: "Mi smo vojska Isusa Hrista".

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Ми смо Исусова војска, у рату смо против сатаниста

Foto: Printscreen

Meštani u Rubižnu u prolazu razgovaraju sa poznatim borcima sa Severnog Kavkaza. Prvih dana, civile je bukvalno okovao strah pri pogledu na ove bradate „vanzemaljce“. Ukrajinska televizija je najavljivala dugu i bolnu smrt od ruku Čečena, po pravilu, uz upotrebu hladnog oružja. Ali nakon nekog vremena, meštani su otkrili da su, iako se razlikuju po izgledu, isti ljudi.

Devedesetih militanti u Čečeniji su ubili njegovog oca, starijeg brata i strica. Stoga se pitanje, za čiju stranu da se opredeli, nije postavljalo. U republičko Ministarstvo unutrašnjih poslova došao je u činu potporučnika početkom 2000-ih, dogurao je do zamenika ministra unutrašnjih poslova Čečenije za borbu protiv ekstremizma. Sa činom general-majora i otišao u penziju. Ali sada je matica rekla „potreban si".

Apti Alaudinov, komandant odreda specijalnih snaga Ahmat, za Komsomolsku pravdu priča:

- 1993. sam imao 13 godina, tada su me zajedno sa ocem kidnapovali Dudajevci. Uspeo sam da pobegnem, otac mi je poginuo. I odlučio sam da odem u policiju da pronađem njegove ubice. Sa 23 godine sam uspeo. Dospeo sam do čina potpukovnika, onda sam dao otkaz, a sad sam došao kao dobrovoljac.

- Ukrajinci su veoma ljubazni ljudi. Živeo sam u Beloj Crkvi godinu dana, znam o čemu pričam. Ne možemo reći da smo im suprotstavljeni. Zaista volimo Ukrajince, poštujemo ih. Ako ne govorimo o onima koji su nacionalisti, šire otrov na svoj narod, na sve koji govore ruski... A Ukrajinci su dobri ljudi, neočekivano kaže Apti.

– U našem odredu nema podela na nacionalnosti i vere. Ne borimo se za neko parče zemlje, već za to da duhovne vrednosti koje nam je poslao Svevišnji ostanu tamo gde treba da budu. Ceo život sam se pripremao da kada dođe prorok Isa – Isus, ja budem u njegovoj vojsci. Da, prethodiće mu određeni događaji. Pre pojave Isusa pojaviće se Imam Mahdi, vođa svih muslimana. On će biti u džamiji kada Isus uđe. Oni se upoznaju i zajedno se mole. Taj dan će obeležiti ujedinjenje vojske muslimana i hrišćana u borbi protiv đavola, protiv Antihrista. Dakle, nema ničeg neprirodnog u mojoj izreci da smo mi Isusova vojska. Mi smo u ratu protiv satanista. A pobeda koju danas ostvarujemo je pobeda nad mračnim silama. Da bi se ovo razumelo, čovek mora da dođe do Boga, kaže Apti Alaudinov.

BONUS VIDEO: AZOVCI SKRNAVILI SVETINJE: "Hram su pretvorili u vojnu bazu"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Bataljon Oružanih snaga Ukrajine izgubio borbenu efikasnost nakon vazdušnih udara u blizini Avdijevke