MAJMUNSKE BOGINJE U AMERICI: Zaražen muškarac koji je putovao u Kanadu, smešten u bolnicu u Masačusetsu

Tanjug

19. 05. 2022. u 08:36

ZDRAVSTVENE vlasti američke države Masačusets potvrdile su postojanje majmunskih boginja, što je prvi slučaj ove zarazne bolesti u SAD u ovoj godini.

МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ У АМЕРИЦИ: Заражен мушкарац који је путовао у Канаду, смештен у болницу у Масачусетсу

Foto AP

Ministarstvo zdravlja saopštilo je u sredu da je inficiran muškarac koji je nedavno išao u Kanadu, ali se dodaje da ovaj slučaj ne predstavlja opasnost po javno zdravlje, preneo je "CBS njuz".

Oboleli je stanovnik Masačusetsa, a u bolnici je od 12. maja. On je u izolaciji u bolnici i u stabilnom je stanju.

Bolnička uprava je dodala da, pošto je bolest veoma retka, trebalo im je šest dana da ustanove da ima majmunske boginje.

Ministarstvo pokušava da utvrdi kontakte obolelog, dok je bio zarazan.

U sredu je objavljeno da su se majmunske boginje pojavile u Portugaliji, a sumnja se da i u Španiji postoji osam slučajeva ove bolesti.

 

BONUS VUDEO: ČUVAJTE SE OVE DEVOJKE: Kineskinja pokazuje veštinu baratanja nunčakama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi