RUSIJA KORISTILA SVAKU PRILIKU DA ODRŽI GLOBALNU RAVNOTEŽU Zaharova: "LJudski život za Zapad nije prava vrednost"

Novosti onlajn

18. 05. 2022. u 12:12

MARIJA Zaharova je istakla da je Rusija bukvalno koristila svaku priliku da održi globalnu ravnotežu koja je postignuta kao rezultat Drugog svetskog rata.

РУСИЈА КОРИСТИЛА СВАКУ ПРИЛИКУ ДА ОДРЖИ ГЛОБАЛНУ РАВНОТЕЖУ Захарова: Људски живот за Запад није права вредност

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Bili smo spremni i na kompromise, i na traženje dodirnih tačaka, i na bilo kakve pregovore. Do poslednjeg trenutka smo pokazivali izuzetno strpljenje. Uostalom, sve se to dešavalo u pozadini uvođenja sankcija, njihovog godišnjeg produženja, beskrajnog pogrdnog odnosa prema našoj istoriji, našem razvoju, našim interesima...

I pored toga što se punih osam godina na našim granicama dešavao monstruozni masakr tokom kojeg je, na predlog i uz puno pokroviteljstvo Zapada, kijevski režim ubijao svoje građane i jednostavno ih tretirao u skladu sa svojim željama i stremljenjima da sačuva samo ono što je njemu važno - rekla je Zaharova.

"Zapad prešao i svoje crvene linije"

- Stvar je u tome da je Zapad prešao i svoje crvene linije. Uostalom, sve te uzvišene izjave o ciljevima i namerama koje su date pogažene su od samog Zapada. I sloboda govora, i međunarodno pravo, i demokratija, i sloboda uopšte, kao najviše vrednosti. Sve je to samo pogaženo, sve su to sami precrtali. Istorija poslednjih 15-20 godina nam daje ogroman broj primera - kaže Zaharova.

- Primeri okupacije, agresije, bombardovanja zemalja na raznim kontinentima pokazuju da za Zapad ljudski život nije bio prava vrednost. Slično je i sa slobodom govora, što potvrđuju brojne činjenice o blokadi medija, hapšenjima novinara, a ponekad i pokušajima ubistva - dodala je ona.

Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova skrenula je pažnju i na primere aktiviranja kriza od strane Zapada zarad sopstvene konjunkture ili stvaranja kriznih situacija u kojima one čak i potencijalno nisu postojale.

- Sve ovo ukazuje na to da je sve što je Zapad sebi postavio kao svoje crvene linije i svoje granice, odavno pređeno i pogaženo - rekla je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!