LIKVIDIRANO 300 UKRAJINSKIH EKSTREMISTA Konašenkov: "Pogođeno je i 32 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom ukrajinske vojske"

Novosti onlajn

13. 05. 2022. u 19:17

RUSKA vojska je tokom dana visokopreciznim raketama uništila ukrajinske štabove za teritorijalnu odbranu na teritoriji Luganske Narodne Republike, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

ЛИКВИДИРАНО 300 УКРАЈИНСКИХ ЕКСТРЕМИСТА Конашенков: Погођено је и 32 локације са људством и војном техником украјинске војске

Foto AP

Kako je precizirao, u pitanju su štabovi ukrajinske vojske u mestima Zolotoje i Vrubovka, a uništena je i komanda bataljona 24. mehanizovane brigade.

Pored toga, pogođeno je i 32 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom ukrajinske vojske, kao i skladište municije u Harkovskoj oblasti.

- Kao rezultat tih napada likvidirano je 300 ekstremista i onesposobljeno 37 jedinica vojne tehnike - naglasio je Konašenkov.

Istovremeno, artiljerije i raketne snage pogodile su 17 lokacija sa ukrajinskom vojskom, pet artiljerijskih jedinica i 370 rejona gde se nalazilo ljudstvo i tehnika.

- Ukupno je do sada uništeno oko 1.500 jedinica ukrajinske artiljerije, 165 aviona, 125 helikoptera, 845 dronova, 3.039 tenkova i drugih oklopnih vozila, 369 višecevnih raketnih lansera i 2.882 jedinice specijalne motorizovane tehnike - rekao je on.

Sa druge strane, kazao je Konašenkov, ruske PVO snage su tokom dana oborile tri ukrajinska drona nad Donjeckom Narodnom Republikom i u Harkovskoj oblasti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

REAGOVAĆEMO NA UDARNO NAORUŽANJE NATO: Moskva poručila Švedskoj, odogovor na članstvo u skladu sa situacijom