OBORENI UKRAJINSKI AVION I HELIKOPTER: 100 vojnika izbačeno iz stroja, uništeno 19 tenkova i BVP (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

10. 05. 2022. u 19:14

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. General-major Igor Konašenkov dao je izveštaj o dejstvima ruskih snaga.

ОБОРЕНИ УКРАЈИНСКИ АВИОН И ХЕЛИКОПТЕР: 100 војника избачено из строја, уништено 19 тенкова и БВП (МАПА)

Foto Tanjug/AP

U izveštaju se navodi da je Operativno-taktička i vojna avijacija tokom dana pogodila 74 objekta, uključujući dva komandna mesta, dvadesetak rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kao i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja.


- Raketne trupe i jedinice artiljerije pogodile su 223 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, uništile tri komandna mesta i dva skladišta municije. U udarima je ubijeno više od 100 nacionalista, onesposobljeno je 19 jedinica vojne tehnike, kazao je Konašenkov.

On je doado i da su Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinski avion Su-25 u vazduhu kod sela Široke u Dnjepropetrovskoj oblasti. Pored toga, u blizini Novodmitrovke, u Hersonskoj oblasti, oboren je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Pored toga, četiri ukrajinske bespilotne letelice su uništene u oblasti Lisičanska, Krivi Rog i Kulinovke u oblasti Harkova.

Ilustracija riafan.ru


- Napominjem da je još jedna ukrajinska bespilotna letelica „Bajraktar-TB2“ uništena od strane ruskih sistema protivvazdušne odbrane danas popodne u oblasti Zmijskog ostrva, kazao je Konašenkov.


UKUPNO, od početka specijalne vojne operacije, 164 aviona, 125 helikoptera, 798 bespilotnih letelica, 302 protivvazdušna raketna sistema, 2.983 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 351 instalacija višecevnih raketnih sistema, 1.440 poljskih artiljerija topova i minobacača, kao i 2.796 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!