HAOS U VLADI AUSTRIJE: U jednom danu dve ostavke

Tanjug

09. 05. 2022. u 16:48

DVE ministarke u vladi austrijskog kancelara Karla Nehamera podnele su ostavku istog dana.

ХАОС У ВЛАДИ АУСТРИЈЕ: У једном дану две оставке

Foto: Piksabej

Nakon ministarke poljoprivrede, regiona i turizma Elizabet Kestinger to je popodne učinila i ministarka privrede Leonore Šrambek.

Dok je Kestinger organizovala konferenciju za štampu na kojoj je objavila svoju odluku, Šrambek je ostavku objavila u video klipu putem društvenih mreža.

„Nakon skoro pet godina u politici podnosim ostavku na mesto ministarke za privredu i digitalizaciju“, rekla je Šrambek ne navodeći razloge.

Dodala je da se ne kaje što je ušla u politiku ukazujući da je želela da doprinese jačanju zemlje.

„Bila mi je čast da radim za Austriju“, navela je uz posebnu zahvalnost bivšem kancelaru Sebastijanu Kurcu, koji ju je doveo u vladu.

Inače, njen se odlazak iz vlade poslednjih nedelja često pominjao.

Kancelar Karl Nehamer će sada morati gotovo u potpunosti da reformiše svoj tim.

Pre ulaska u politiku Šrambek je bila uspešna u telekomunikacijama, gde je imala rukovodeće funkcije. Biće upamćena i po neuspešnim projektima kao što je „Robna kuća Austrija“, koja je, prema njenoj zamisli, trebalo da bude austrijski odgovor na „Amazon“, a platforma je zatvorena nakon samo nekoliko nedelja.

Šrambek je nakon povlačenja Kurca iz politike ostala u vladi samo zahvaljujući podršci koju je imala od guvernera pokrajine Tirol Gintera Platera.

U potrazi za novim ministrima kancelar Nehamer će morati da posluša „sive eminencije“ Narodne partije (OVP) u pokrajinama, piše Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije