ŽESTOKI NOĆNI UDARI: Ruske snage eliminisale 280 ukrajinskih vojnika, 13 dronova, tehniku, komandna mesta (MAPA)

P. Z. S. /telegram rusvesnasu

07. 05. 2022. u 11:11

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“.

ЖЕСТОКИ НОЋНИ УДАРИ: Руске снаге елиминисале 280 украјинских војника, 13 дронова, технику, командна места (МАПА)

Foto: Printskrin MO Rusije

Jutarnji izveštaj o noćnim dejstvima dao je general-major Igor Konašenkov.

U izveštaju se navodi da su visokoprecizne rakete Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile 5 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i skladište municije u rejonu naselja Bahmut u DNR.


- Operativno-taktička i vojna avijacija pogodila je tokom noći 18 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: 2 komandna mesta u rejonu Skovorodnikova u Harkovske oblasti, 5 zona koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 3 skladišta municije i goriva u rejonu naselja Kotež u Odeska oblast. U oblasti železničke stanice Bogodukov u oblasti Harkov, uništena je velika gomila vojne opreme pristigle iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja. U udarima je ubijeno do 280 pripadnika VSU, onesposobljeno je 48 jedinica naoružanja i vojne opreme, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da je tokom noći raketne snage i artiljerija pogodile su 44 komandna mesta i 196 uporišta ukrajinskih trupa, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Ilustracija riafan.ru



- Ruski PVO sistemi su tokom noći oborili 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u rejonima naselja Berezovka u Nikolajevskoj oblasti, Signal, Lugansk, Krasnhorovka, Jasinovataja i Zugres u DNR, Olgino u Hersonskoj oblasti, Černeščina u Harkovskoj oblasti. Takođe, nad gradom Izjum u Harkovskoj oblasti presretnute su 3 ukrajinske balističke rakete „Točka-U“ i 9 raketa višecevnog raketnog sistema „Smerč“, kazao je general Konašenkov.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 152 aviona, 112 helikoptera, 762 bespilotne letelice, 295 protivvazdušnih raketnih sistema, 2895 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 333 višecevna bacača raketa, 1364 artiljerijskih topova, kao i minobacača kao i 2716 jedinica je uništeno specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)