OBOREN UKRAJINSKI SU-27: Konašenkov - "Dve rakete višecevnog raketnog sistema Smerč presretnute u oblasti Izjuma"

R. V.

06. 05. 2022. u 19:46

RUSKA jedinica protivvazdušne odbrane oborila je ukrajinski borbeni avion Su-27, izjavio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ СУ-27: Конашенков - Две ракете вишецевног ракетног система Смерч пресретнуте у области Изјума

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Ruski PVO sistemi oborili su avion Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu naselja Platonovka, Luganska Narodna Republika. Pored toga, uništeno je sedam ukrajinskih bespilotnih letelica iznad naselja Lipci, Harkovska oblast, Sladkoe, Zemljanka, Donjecka Narodna Republika, Tretjakovka, Varvarovka, Luganska Narodna Republika i u oblasti Zmijskog ostrva - rekao je on, prenose RIA Novosti.

Pored toga, dve rakete višecevnog raketnog sistema Smerč presretnute su u oblasti Izjuma.

Foto: Printskrin

Takođe, Oružane snage su visokopreciznim projektilima pogodile 31 područje koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike i skladište municije kod Popasne, rekao je Konašenkov.

Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije likvidirala je tri skladišta municije kod Kuzminovke, Zvanovke i Severska u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i sedam uporišta četa i 16 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, ukupno 27 objekata. Kao rezultat udara, uništeno je do 310 ljudi, 27 komada naoružanja i vojne opreme, kao i ukrajinski protivvazdušni raketni sistem Osa-AKM u regionu Seversk.

Ruske raketne trupe su pogodile 22 komandna mesta, 207 uporišta, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i tri skladišta municije.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 152 aviona, 112 helikoptera, 749 bespilotnih letelica, 291 sistem PVO, 2.867 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 331 MLRS, 1.345 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 2. uništene su jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)