POGLEDAJTE - RUSKI TENKOVI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Uništavaju vatrene tačke ukrajinskih jedinica (VIDEO)

P. Z. S. / MO Rusije

05. 05. 2022. u 14:38 >> 15:22

POSADE tenkova Oružanih snaga Rusije nastavljaju da uništavaju vatrene tačke utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine.

ПОГЛЕДАЈТЕ - РУСКИ ТЕНКОВИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Уништавају ватрене тачке украјинских јединица (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube RT murad gazdijev

Tenkovske jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije uništavaju neprijateljske vatrene tačke sa kojih se puca iz automatskog streljačkog naoružanja, protivtenkovskih raketnih sistema i bacača granata. Tenkovske posade pucaju i razaraju utvrđenja i uništavaju vatrene položaje snajperista.

Tenkovi T-72B3 sa vatrenih linija potiskuju najutvrđenije oblasti utvrđenih područja Oružanih snaga Ukrajine i nacističkih formacija, kao i opremu i ljudstvo neprijatelja.

Izvodeći kontinuirani vatreni udar, tenkisti obezbeđuju napredovanje jedinica Oružanih snaga RF i narodne milicije napred i daju im mogućnost da stvore uporište na novim granicama.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri