"NE KAŽNJAVATE PUTINA, KAŽNJAVATE ČOVEČANSTVO" Optužbe iz Brazila - Zelenski je kriv jer ne prestaje da priča o NATO alijansi

Srna

04. 05. 2022. u 20:27

GLAVNI kandidat za novog brazilskog predsednika Luiz Injasio Lula da Silva izjavio je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski snosi deo odgovornosti za rat u svojoj zemlji jer više nije pregovarao sa Rusijom.

НЕ КАЖЊАВАТЕ ПУТИНА, КАЖЊАВАТЕ ЧОВЕЧАНСТВО Оптужбе из Бразила - Зеленски је крив јер не престаје да прича о НАТО алијанси

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Taj čovek je odgovoran za rat kao i Putin. Predsednik Ukrajine je mogao da kaže: Dajte da neko vreme prestanemo da govorimo o NATO savezu, o pridruživanju EU. Hajde da prvo malo pričamo - rekao je Lula magazinu "Tajm".

Lula (76) je kritikovao zapadne lidere jer nisu sprečili rat u Istočnoj Evropi, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena, za kojeg veruje da je "mogao da odleti avionom u Moskvu da razgovara" sa Putinom.

- SAD imaju veliči politiki uticaj i Bajden je mogao da postigne da se rat izbegne, a ne da ga podstiče - rekao je Lula.

On je dodao da veruje da sankcije samo pogoršavaju stvari pošto negativno utiču na čitav svet.

- Sada ćemo svi da platimo račun zbog rata u Ukrajini. Ne kažnjavate Putina. Kažnjavate mnoge druge zemlje, kažnjavate čovečanstvo - rekao je Lula.

BONUS VIDEO:

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)