STRAH OD UVLAČENJA U RAT U UKRAJINI: Moldavija se priprema za moguće vanredne situacije

Tanjug

04. 05. 2022. u 13:11

UPRKOS provokacijama proruskih separatista poslednjih dana Moldavija ne vidi neposrednu pretnju od prelivanja nemira iz Ukrajine, ali pravi planove za vanredne situacije i pesimistične scenarije, izjavila je danas predsednica te zemlje Maja Sandu.

СТРАХ ОД УВЛАЧЕЊА У РАТ У УКРАЈИНИ: Молдавија се припрема за могуће ванредне ситуације

Foto: Printskrin

Prošlonedeljne optužbe koje su na račun Kijeva uputili proruski separatisti iz samoproglašene Pridnjestrovske Moldavske Republike, a u kojima se tvrdi da su ukrajinske snage odgovorne za brojne napade i eksplozije izazvale su strahovanje da bi i Moldavija mogla biti uvučena u ukrajinski sukob, prenosi Rojters.

Sandu i njena prozapadna vlada okrivili su za ove incidente "ratnohuškačke separatističke frakcije" u otcepljenom Pridnjestrovlju.

Predsedniva Moldavije je osudila i komentar jednog ruskog generala koji je rekao da je jedan od ratnih ciljeva Moskve zauzimanje ukrajinske teritorije i povezivanje sa separatistima u Moldaviji.

Foto: Printskrin

Kijev je ranije optužio Moskvu da pokušava da uvuče Moldaviju u rat, a Kremlj je izrazio zabrinutost zbog situacije u separatističkom regionu Moldavije u kojem je Rusija nakon kolapsa SSSR stacionirala stotine svojih vojnika.

BONUS VIDEO - 200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)