EU DANAS UVODI NOVI PAKET SANKCIJA MOSKVI: Ponovo na udaru banke, ali i ruska nafta

Tanjug

04. 05. 2022. u 08:41

OČEKUJE se da će Evropska unija danas predstaviti šesti paket sankcija Rusiji koji bi prvo razmatrali ambasadori 27 zemalja članica, a zatim i Evropski parlament, a kako se najavljuje, odnosio bi se na rusku naftu kao i na banke.

ЕУ ДАНАС УВОДИ НОВИ ПАКЕТ САНКЦИЈА МОСКВИ: Поново на удару банке, али и руска нафта

Foto: Depositphotos

Prema pisanju "Gardijana", zvaničnici EU su u utorak uveče predali nacrt sankcija zemljama evropskog bloka, ali postoje podele o tome kako bi naftni embargo trebalo ubuduće da izgleda.

Evropska komisija ne planira da otkrije sadržaj nacrta, pre nego što se predsednica Ursula fon der Lajen danas ne obrati Evropskom parlamentu.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je u utorak da Unija radi na šestom paketu sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini, koje će se, kako je najavio, odnositi na rusku naftnu industriju, još neke ruske banke, kao i na "odgovorne za širenje dezinformacija".

- Radimo na šestom paketu sankcija čiji je cilj da se još banaka izbaci iz SVIFT sistema, popišu akteri širenja dezinformacija i reši pitanje uvoza nafte - naveo je Borelj na Tviteru.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI - "Niko nije ni dinara dobio za ratovanje"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!