KIJEV SPREMA NOVU PROVOKACIJU: Mizincev - "Neonacisti planiraju artiljerijski napad na stanovništo koje će biti evakuisano iz Harkova"

Novosti onlajn

30. 04. 2022. u 21:23

KIJEV sprema novu veliku krvavu provokaciju da optuži rusku vojsku za zločine nad civilima - neonacisti planiraju da uskoro ispaljuju artiljeriju na stanovništvo koje će biti evakuisano iz Harkova, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za odbranu. Kontrola Ruske Federacije.

КИЈЕВ СПРЕМА НОВУ ПРОВОКАЦИЈУ: Мизинцев - Неонацисти планирају артиљеријски напад на становништо које ће бити евакуисано из Харкова

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ruska strana je pouzdano utvrdila da neonacisti planiraju da izvedu ovu monstruoznu krvavu akciju u bliskoj budućnosti - dodao je general.

- Zvanični Kijev nastavlja da priprema monstruozne i nemilosrdne provokacije sa masovnim uništavanjem civila kako bi dodatno optužio Oružane snage Rusije - rekao je Mizincev na brifingu u subotu.

Prema njegovim rečima, u tu svrhu, u blizini naselja Cupovka, Harkovska oblast, jedinice ukrajinske vojske postavile su artiljerijske oruđe za nanošenje vatrenog udara tokom masovne evakuacije civila duž humanitarnog koridora koju je ukrajinska strana organizovala od Harkova ka zapadu.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna