UKRAJINSKI PODACI O GUBICIMA: Iz stroja izbačeno 45.000 vojnika i oficira, samo danas 284, uništeno 10 oklopnjaka

P. Z. S. /telegram rybar

27. 04. 2022. u 15:55

Oružane snage Ukrajine su tokom dana izgubile 284 ubijene, ranjene i zarobljene osobe. Ukupni gubici poginulih, ranjenih i zarobljenih u Oružanim snagama Ukrajine, NSU i Državnoj graničnoj službi su preko 45 hiljada ljudi.

УКРАЈИНСКИ ПОДАЦИ О ГУБИЦИМА: Из строја избачено 45.000 војника и официра, само данас 284, уништено 10 оклопњака

Ukrajinski vojna pešadija u Marijupolju, Foto printskrin

Prema internom izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, 4 tenka, 6 oklopnih vozila, 9 poljskih artiljerijskih topova i minobacača, 4 sistema PVO dugog i srednjeg dometa, 2 sistema PVO kratkog dometa , izgubljeno je 21 vozilo i specijalna oprema i 22 bespilotne letelice.

 

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja