(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Ruska armija napreduje kod Izjuma, žestoke borbe kod Slavjanksa, oslobođena Hersonska oblast

P. Z. S. /telegram zola_of_renovation

26. 04. 2022. u 21:45

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruske snage su gađale železnička čvorišta u centralnoj i zapadnoj Ukrajini.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Руска армија напредује код Изјума, жестоке борбе код Славјанкса, ослобођена Херсонска област

Foto printskrin telegram rvvoenkor

Rezime borbenih dejstava u Ukrajini dao je vojni analitičar Vladislav Ugoljni.


HARKOVSKI PRAVAC - linija fronta je nepromenjena: Prudjanka - ruska Lozovaja - Cirkuni - Šestakovo - Primorsko - Novaja Gnilica - Balakleja.

PAVLOGRADSKI LUK:

Severni bok luka (od Balakleje do Popasne) - na mostobranu Izjum, napredovanje u pravcu Velike Komiševake - zauzete su fabrike i Crveni rudar. U pravcu Barvenkova, borbe se vode u rejonu Kurulka i Paškovo, nema podataka o napredovanju ka Vernopolju. U pravcu Slavjanska nastavljaju se borbe za Dolgenku. U oblasti reke Oskol, jedinice koje su napredovale iz Izjuma još se nisu povezale sa grupom koja je napredovala iz Borove. Ovde se borbe nastavljaju na liniji Jackovka – Korovij Jar – Šandrigolovo. Na istoku, linija fronta se pomerila bliže Krasnom Limanu i Jampolju, ali nije bilo potvrde o konačnom zauzimanju Zarečnog. U Rubižnu, prisustvo Oružanih snaga Ukrajine slabi, borbe se nastavljaju na periferiji Severodonjecka i u Popasni. Na Bahmutki se širi zona bezbednosti oko oslobođenog Novotoškovskog.

Ilustracija riafan.ru



Centralni front (od Popasne do Marinke) - Ukrajinci priznaju napredovanje NM DNR u Novomihajlovku, južno od Marije. Inače, situacija je nepromenjena: nastavlja se postepeno istiskivanje neprijatelja iz Mariinke i u oblasti Avdejevke (Drugi Novoselovka).

Južni bok luka (od reke Dnjepar do Marinke) - trenutno nema tačnih informacija o napretku u oblasti između Guljajpolja i Velike Novoselke. U Velikoj Novoselki nema veze, prema nepotvrđenim izveštajima, borbe su se vodile u Neskučnom i Vremjevki. Takođe, borbe se vode na području Zelenog Polja i Novopolja.

MARIUPOLjSKI KOTAO - žarište otpora ostaje u oblasti Azovstalj. U ostalim oblastima čišćenje je skoro završeno.

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV - linija fronta je nepromenjena duž linije Crno more - Aleksandrovka - Snigirevka - Velika Aleksandrovka - Ivanovka - reka Dnjepar. Ukrajinci izveštavaju o zauzimanju nekoliko sela istočno od Snigirevke, koja ranije nisu bila pod kontrolom Oružanih snaga RF.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruske oružane snage oslobodile celu oblast Herson na jugu Ukrajine.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)