(MAPA) IZVEŠTAJ O SITUACIJI NA FRONTU: Kijev izgubio više od 200 vojnika i oficira, 40 tenkova, BVP i artiljerijskih sredstava

P. Z. S. / MO Rusije

26. 04. 2022. u 19:31

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini traje 62 dana. Ruske snage su gađale železnička čvorišta, mostove i trupe u centralnoj i zapadnoj Ukrajini.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ О СИТУАЦИЈИ НА ФРОНТУ: Кијев изгубио више од 200 војника и официра, 40 тенкова, БВП и артиљеријских средстава

Foto Tanjug/AP/printscreen telegram vysokygovorit/youtube rt

Poslednji izveštaj sa fronta u Ukrajini dao je ruski general-major Igor Konašenkov.


On je u izveštaju rekao da su tokom dana visokoprecizne vazdušno-desantne rakete Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile 32 vojna objekta u Ukrajini. Među njima: 20 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima Slavjanska i Družkovke Donjecke Narodne Republike, komandno-posmatračničko mesto 105. bataljona teritorijalne odbrane, kao i dva artiljerijske baterije.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 33 vojna objekta Ukrajine, uključujući 23 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja. Kao rezultat udara, uništeno je do 200 nacionalista i više od 40 oklopnih vozila, artiljerijskih oruđa i vozila, naglasio je Konašenkov.

Ilustracija riafan.ru


Genaral je rekao i da su uništeni i protivvazdušni raketni sistem Buk-M1 u regionu Slavjanska i tri skladišta municije i goriva u oblastima Voljnoje Polje i Červnoje.

- Raketne trupe i artiljerija izvršili su 100 vatrenih gađanja tokom dana. Pogođeno je 5 komandnih mesta ukrajinskih trupa, 81 zona koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne tehnike, kao i 8 artiljerijskih baterija, rekao je Konašenkov, i dodao da su uništene i dve instalacije višecevnih raketnih bacača kod naselja Berezovka, kao i protivvazdušni raketni sistem „Buk-M1“ kod naselja Komar.

U izveštaju se navodi i da su ruski PVO sistemi oborili 6 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Bražkovka, Kolesnikovka, Komisarovka, Kozinka, Lozovaja i Lenjina.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 141 avion, 110 helikoptera, 589 bespilotnih letelica, 272 protivvazdušna raketna sistema, 2.588 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 292 višecevna bacača raketa, 1.124 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 2.403 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)