AMERIČKI GENERAL SE OBRUŠIO NA ŠOLCA: Ogorčen je zbog nemačke odluke i odnosa Berlina prema Ukrajini

Novosti online

22. 04. 2022. u 19:54

AMERIČKI general Džek Kin kritikovao je nemačkog kancelara Olafa Šolca zbog odbijanja da snabde Ukrajinu oružjem, piše RIA Novosti.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ОБРУШИО НА ШОЛЦА: Огорчен је због немачке одлуке и односа Берлина према Украјини

Foto: Shutterstock/Profimedia

Ranije je nemački lider rekao da je Berlin praktično iscrpeo svoje mogućnosti po pitanju snabdevanja Kijeva vojnim sistemima i opremom. Prema njegovim rečima, Bundesver mora da se fokusira na jačanje sopstvenih odbrambenih sposobnosti.

- Ovo je užasan izgovor... Šteta što ne žele da pomognu Ukrajincima - ogorčen je bivši zamenik načelnika generalštaba američke vojske general Kin.

Moskva je više puta ukazivala na pokušaje Zapada da produži sukob u Ukrajini isporukama oružja. Ministarstvo odbrane je upozorilo da će ti tovari postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za zločine nad civilima u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: UNIFORME, OPREMA, STRANO ORUŽJE I TELA NACIONALISTA - Ovo je ostalo od Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a