UKRAJINCI PRETE RUŠENJEM KRIMSKOG MOSTA: Sa Krima stigao odgovor, ako to pokušate, od vas neće ostati ni kap

M.Đorđević

21. 04. 2022. u 12:31

PRES-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da reči predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) Ukrajine Alekseja Danilova o Krimskom mostu nisu ništa drugo do najava mogućeg terorističkog napada, potrebna im je zakonska provera i, kao rezultat, kazna.

УКРАЈИНЦИ ПРЕТЕ РУШЕЊЕМ КРИМСКОГ МОСТА: Са Крима стигао одговор, ако то покушате, од вас неће остати ни кап

Scena iz Simferopolja na Krimu / Foto AP

Danilov je ranije rekao da Ukrajina namerava da podvrgne Krimski most raketnoj vatri. Istovremeno, nije mogao da razjasni da li Kijev ima oružje koje omogućava da se to uradi.

- Kao što razumete, oko svih strateških objekata preduzimaju se sve neophodne bezbednosne mere i mere predostrožnosti nadležnih službi. Ovakva izjava nije ništa drugo nego najava mogućeg terorističkog akta, to je neprihvatljivo. I, naravno, postoji mnogo dela koja podležu pravnoj reviziji i naknadnom kažnjavanju - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je ruskom predsedniku poznata ovakva izjava, kako Kremlj ocenjuje ove reči i da li se uvode dodatne mere predostrožnosti.

Aksjonov: Zaustavićemo sve pokušaje napada na Krimski most

Pokušaji napada na Krimski most biće oštro suzbijeni, obezbeđenje objekta i drugih strateških objekata je na najvišem nivou, rekao je šef Krima Sergej Aksjonov.

- Danilov je još jednom izrazio vlažni san ukrajinskih nacista. Ali, kako kažu, bog ne daje rog snažnoj kravi. Ipak, ova izjava još jednom potvrđuje da nacistički režim koji se nastanio u Kijevu mora biti slomljen. Samo tako možemo garantovati da eliminišemo pretnje koje dolaze sa teritorije Ukrajine, od bande kriminalaca i narkomana - napisao je Aksjonov na svom Telegram kanalu.

- Bilo kakav pokušaj ukrajinskih nacista da sprovedu takve pretnje učiniće da i od izvršilaca, i od centara odlučivanja gde se takve ideje rađaju, neće ostati ni bara. Najverovatnije, Aksjonov to sve razume. I instinkt samoodržanja kod njega i dalje radi. I naša vojska, i specijalne službe takođe razumeju sa kim imaju posla. Dakle, obezbeđenje Krimskog mosta i drugih strateških objekata je na najvišem nivou - dodao je on.

BONUS VIDEO: MATEMATIČKI PRECIZNO: Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri