SAVET BEZBEDNOSTI BELORUSIJE UPOZORIO ZAPAD: Ako dođe do agresije, razaranja i smrti biće i na vašoj teritoriji

M.Đorđević

17. 04. 2022. u 23:06

DRŽAVNI sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič rekao je da se republička vojska sprema da odgovori na moguću provokaciju susednih zapadnih zemalja i istakao da će u slučaju agresije na Minsk s njihove strane doći do razaranja i na njihovoj teritoriji, prenosi RIA Novosti.

САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ БЕЛОРУСИЈЕ УПОЗОРИО ЗАПАД: Ако дође до агресије, разарања и смрти биће и на вашој територији

Foto: EPA

„Oni svoju infrastrukturu dovode u sklad. Mislim da obični ljudi, Poljaci, Litvanci, vide šta se danas dešava u Ukrajini, razaranja,tragedije, kako obični ljudi ginu. Nadam se da neće ispasti da će oni pokrenuti agresiju na Belorusiju. Neprijateljstva se neće odvijati samo u Belorusiji. Ne, biće i razaranja, smrti, eksplozija i na njihovoj teritoriji“, rekao je državni sekretar za TV kanal Belorusija 1 .

Volfovič je skrenuo pažnju da je u susednim zemljama povećan broj vojne i vojne opreme i naoružanja, da se modernizuje vojna infrastruktura, sve su učestaliji letovi vojne avijacije u blizini beloruskih granica, iz budžeta se izdvajaju velika sredstva za sektor odbrane.

On je naglasio da Belorusija mudro izdvaja sredstva za razvoj svoje vojske, kako bi „ako bude potrebno, u slučaju provokacije, bila spremna da da dostojan odgovor“. 

Volfovič je skrenuo pažnju na to da Belorusija priprema svoje oružane snage, izvodeći planirane aktivnosti borbene obuke.

"Ne zaboravljamo na naše granice. Danas je deo snaga i sredstava stigao do južnih granica, zapadnih, pokrivajući posebno opasna područja mogućih provokacija sa teritorije susednih zemalja", rekao je on.

BONUS VIDEO: IZVEŠTAJ SA FRONTA: DNR objavio kakva je situacija u Mariupolju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!