(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ IZ MARIUPOLJA: Nacisti Azova se drže još u Azovstalju, propao pokušaj proboja; U toku čišćenje grada

P. Z. S. / telegram@rybar

15. 04. 2022. u 22:30 >> 22:32

U TOKU je 51. dan Rusko-Ukrajinskog rata. Bitka za Mariupolj privodi se kraju, nakon čega se očekuje prodor na sever i u Donbas te stvaranje tzv. Pavlogradskog kotla.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ ИЗ МАРИУПОЉА: Нацисти Азова се држе још у Азовстаљу, пропао покушај пробоја; У току чишћење града

Foto Profimedia

U međuvremenu, nastavlja se uništavanje pvo sistema, koncetracija ukrajinske vojske, skladišta nafte i strateških objekti širom zemlje.

Neprijatelj je pokušao da se probije u grupi od oko 200 ljudi u oklopnim vozilima iz kotla u Primorskom okrugu duž Italijanske ulice i da se poveže sa nacističkim bataljonom Azov u ​​fabrici Azovstal. Nekoliko dana ranije potkopan je jedan raspon mosta, pa je najverovatnije planirano da se spoje tako što će preplivati.


Pokušaj proboja osujećen je zajedničkim dejstvima Oružanih snaga Ruske Federacije i DNR, a veći deo grupe je uništen.


U okrugu Levoberežni, fabrika Azovstalj, poslednje veliko uporište organizovanog otpora neprijatelja, gađa se artiljerijom i avio-bombama.

Organizovani otpor neprijatelja u industrijskoj zoni čeličane MMK Iljič je prestao. Savezničke snage završavaju čišćenje fabričkog područja, sakupljajući „izgubljene“ vojnike i oficire Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić