SUKOBI U DŽAMIJI U JERUSALIMU: Povređeno najmanje 20 osoba (FOTO/VIDEO)

Tanjug

15. 04. 2022. u 07:57

U SUKOBIMA rano jutros između izraelske policije i Palestinaca u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu, najmanje 20 osoba je povređeno, prema podacima palestinske medicinske službe.

СУКОБИ У ЏАМИЈИ У ЈЕРУСАЛИМУ: Повређено најмање 20 особа (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@InterfereNot

Još nije poznato šta je izazvalo nasilje, a Islamska zajednica koja upravlja džamijom saopštila je da je izraelska policija intervenisala ubrzo nakon jutarnje molitve, kada je na hiljade vernika bilo u džamiji, prenosi AP.

Na video-snimcima incidenta sa interneta vide se Palestinci kako bacaju kamenje na policiju koja ispaljuje suzavac i šok-bombe, navodi agencija.

Iz službe za hitne slučajeve palestinskog Crvenog polumeseca saopšteno je da je 20 povređenih osoba prebačeno u bolnice, a uprava džamije je saopštila da je jedan od čuvara pogođen gumenim metkom u oko.

Al-Aksa je treće najsvetije mesto za islamske vernike, a izgrađena je na vrhu brda koje je najsvetije mesto za Jevreje, koji ga nazivaju Hramovnom gorom i to je već decenijama glavno žarište za izraelsko-palestinsko nasilje, navodi AP.

Očekuje se da će se desetine hiljada Palestinaca okupiti danas u Al-Aksi na molitvi petkom, za vreme Ramazana, najvažnijeg i najsvetijeg meseca u islamskoj veri.

Izraelsko-palestinske tenzije su porasle poslednjih nedelja nakon niza smrtonosnih napada Palestinaca, u kojima je ubijeno 14 osoba u Izraelu.

Izrael je izveo nakon toga više hapšenja i vojnih operacija na okupiranoj Zapadnoj obali, što je izazvalo sukobe u kojima je nekoliko Palestinaca ubijeno, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove