"TO JE ČIST FAŠIZAM!" Maduro govorio o napadima na rusku kulturu i cenzuri medija

Novosti online

14. 04. 2022. u 20:24

U VENECUELI je završen Međunarodni samit protiv fašizma na kome su učestvovali predstavnici 52 zemlje. Predsednik Nikolas Maduro nazvao je napade na rusku kulturu i ruske sportiste "čistim fašizmom".

ТО ЈЕ ЧИСТ ФАШИЗАМ! Мадуро говорио о нападима на руску културу и цензури медија

Foto: Profimedia/Ilustracija

Na samitu u centru Karakasa se okupilo oko 200 predstavnika 52 zemlje sveta. Među liderima država je bio samo predsednik Venecuele Nikolas Maduro, dok su delegacije drugih zemalja predstavljali uglavnom ambasadori, političari, novinari i zvaničnici.

- Cilj samita nije samo da podseti na otpor naroda Venecuele fašističkom puču 2002, već i da ujedini napore protiv fašizma, bez obzira gde se on nalazio - rekao je ministar spoljnih poslova Venecuele Feliks Plasensija.

Nikolas Maduro je tokom sastanka nazvao napade na rusku kulturu i ruske sportiste "čistim fašizmom". Predsednik Maduro je naveo i još jedan dokaz, kako tvrdi, prevare i dvoličnosti Zapada u zalaganju za slobodu govora.

- Gledao sam RT i Sputnjik sa svog telefona. A sada ne mogu da idem ni na jednu stranicu, cenzurisan sam na Fejsbuku, uklonjen sa Jutjuba - rekao je Maduro.

Samitu je prisustvovao i Judžin Purije, jedan od lidera Marksističko-lenjinističke partije socijalizma i oslobođenja Sjedinjenih Država, čiji je kandidat učestvovao na predsedničkim izborima 2020. i osvojio 0,05 odsto glasova. Purije je rekao da Sjedinjene Države karakteriše "posebna varijanta fašizma koja je zaživela u političkoj kulturi" njegove zemlje i koja je ukorenjena u "etničkom čišćenju autohtonih naroda, maltretiranju Afrikanaca i borbi protiv komunizma".

Po njegovom mišljenju, "novi vojni mentalitet" Vašingtona, usmeren protiv Rusije i Kine, odgovara "ideološkom konstruktu fašizma".

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI - Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a