ПОЉСКА ЖЕЛИ АМЕРИЧКО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ Јарослав Качињски: То би значајно повећало могућност обуздавања Русије

Novosti online

03. 04. 2022. у 10:09

ЗАМЕНИК премијера Јарослав Качињски изјавио је да је Пољска отворена за смештај америчког нуклеарног оружја

ПОЉСКА ЖЕЛИ АМЕРИЧКО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ Јарослав Качињски: То би значајно повећало могућност обуздавања Русије

Фото: Јутјуб/AiirSource Military/Википедија

Заменик премијера Пољске, председник Комитета за националну безбедност и одбрану Јарослав Качињски изјавио је у интервјуу за немачки лист Велт ам зонтаг да је његова земља спремна да распореди нуклеарно оружје САД на својој територији.

- Ако би Американци тражили да у Пољској поставимо атомско оружје, били бисмо отворени за то, рекао је он, и додао да би таква одлука „значајно повећала могућност обуздавања Москве“, преноси Лента.ру.

Качињски је признао да тренутно тог питања нема на дневном реду, али је могуће да би се „то ускоро могло променити“. Осим тога, заменик пољског премијера позвао је на стварање новог командног центра НАТО у Пољској, одакле би могле да се изводе заједничке операције.

У закључку, Качињски је нагласио да алијанса треба да уложи више напора у решавању ситуације у Украјини, на пример, да спроведе мировну мисију, и да обезбеди оружје, шта активно тражи председник Володимир Зеленски .

Качињски је већ 16. марта позивао на слање НАТО мисије или шире мисије у Украјину. Према његовом мишљењу, таква мисија треба да функционише уз сагласност Зеленског и владе Украјине , а такође треба да буде у стању да се брани. 

БОНУС ВИДЕО: ПОСЛЕ РУСКОГ УДАРА НИШТА НЕ ОСТАЈЕ: Погледајте снимак удара крстареће ракете у Николајеву

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (5)

ВЕРНИК МУ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ: Због пењања на храм, мотка по глави (ВИДЕО)