BEZ KOVID KONTROLE: Devet država EU u potpunosti ukinule mere za ulazak u zemlju

Srna

02. 04. 2022. u 17:55

DEVET članica EU i Šengena u potpunosti je ukinulo kovid mere za ulazak u zemlju, jedan broj je ublažio režim ulaska, a ostatak zadržao mere za određene kategorije putnika, pokazuju podaci portala "Šengenvizainfo"

БЕЗ КОВИД КОНТРОЛЕ:  Девет држава ЕУ у потпуности укинуле мере за улазак у земљу

Foto Tanjug

Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska, Rumunija, Slovenija i Švedska ukinule su sve mere za sve putnike za ulazak u zemlju. Češka, Letonija i Holandija ukinule su ograničenja samo za putnike iz zemalja EU i članica Evropskog ekonomskog prostora (EEA), prenosi Al Džazira.

Kovid mere za ulazak u zemlju zadržale su Austrija, Belgija, Kipar, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Nemačka, Grčka, Litvanija, Malta, Portugalija, Slovačka i Španija.

Za ulazak u Austriju mora se posjedovati i važeći sertifikat o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativan test.

Ista pravila važe za ulazak u Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Nemačku.

Bez ikakvih ograničenja, Kipar pušta vakcinisane i osobe koje su preležale virus korona, dok ostali putnici, ako im je zemlja na takozvanoj zelenoj listi mogu ući sa negativnim testom, dok je za dolazak iz država sa crvene liste neophodan dodatni test.

Estonija je zadržala pravilo da samo vakcinisani i oni koji su preležali kovid mogu ući bez karantina u zemlju ili obaveze da se u njoj testiraju.

BONUS VIDEO: KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Obrada krvi kod testiranja na koronu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!