"KONVOJ SLOBODE" STIGAO U OTAVU: Hiljade kamiondžije protestuje protiv obavezne vakcinacije, premijer se sklonio na tajnu lokaciju (VIDEO)

NovostiOnline/M.K.

29. 01. 2022. u 19:02

KANADSKI „Konvoj slobode“ od oko 50.000 kamiondžija stigao je u Otavu uoči protesta protiv obavezne vakcinacije za prelazak granice između SAD i Kanade.

КОНВОЈ СЛОБОДЕ СТИГАО У ОТАВУ: Хиљаде камионџије протестује против обавезне вакцинације, премијер се склонио на тајну локацију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/Chika Velja

Kolona duga više od 60 kilometara, krenula je iz Britanske Kolumbije još u nedelju.

U međuvremenu, dok se hiljade ljudi sliva u kanadsku prestonicu, protestujući protiv vakcinacije,  kanadski premijer Džastin Trudo i njegova porodica napustili su svoj dom u Otavi, i otišli na tajnu lokaciju, prenosi Si-Bi-Si.

Od sredine januara, Kanada i Sjedinjene Američke Države uvele su obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 za strane vozače kamiona koji prelaze granicu između dve zemlje.

Kanadski vozači ne mogu da uđu u SAD osim ako nisu vakcinisani, a američki vozači ne mogu da uđu u Kanadu. Takođe, nevakcinisani kanadski vozači koji se vraćaju kući moraju da se testiraju i budu u karantinu.

Nevakcinisane američke kamiondžije nisu u obavezi da se testiraju i idu u karantin kada se vraćaju u SAD.

Premijer Trudo ranije je kamiondžije nazvao "malom marginalnom manjinom" i istakao da je 90 odsto Kanađana vakcinisano.

Nezadovoljni vozači kamiona planiraju da protestuju u Otavi tokom vikenda, a neki obećavaju da će ostati dok vlada ne ukine obaveznu vakcinaciju.


(Dailymail)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?