MISLE NA UKRAJINU, A NA BLISKI ISTOK NE: Osuda Amerike zbog duplih standarda

Novosti online

27. 03. 2022. u 16:08 >> 16:11

GLAVNI saveznik SAD koji nije u NATO-u, Katar, zajedno sa Saudijskom Arabijom, osudili su Zapad zato što posvećuje nesrazmerno više pažnje Ukrajini nego sukobima u državama širom Bliskog istoka.

МИСЛЕ НА УКРАЈИНУ, А НА БЛИСКИ ИСТОК НЕ: Осуда Америке због дуплих стандарда

Foto Tanjug/AP

- Humanitarna patnja koju smo videli u Ukrajini bila je patnja mnogih zemalja u ovom regionu godinama, a ništa se nije dogodilo - rekao je katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani tokom razgovora za okruglim stolom na godišnjem forumu u Dohi, prenosi "Raša tudej".

Podsetio je delegate na "brutalnost prema sirijskom narodu, Palestincima, Libijcima,  Iračanima ili Avganistancima", i rekao da, po njegovom mišljenju, "nikada nismo videli globalni odgovor na patnje tih naroda".

SAD i EU predvodile su međunarodnu kampanju podrške Ukrajini tokom njenog sukoba sa Rusijom, koji je uključivao isporuku oružja i druge vrste pomoći kijevskoj vladi, kao i uvođenje drakonskih ekonomskih sankcija Moskvi.

- Događaji u Ukrajini trebalo bi da postanu poziv za buđenje za sve u međunarodnoj zajednici da pogledaju naš region i da se pozabave tim pitanjima sa istim nivoom posvećenosti - insistirao je ministar.

Stav Katara podržao je saudijski ministar spoljnih poslova princ Fejsal bin Farhan, koji se složio da je "angažovanje globalne zajednice sasvim drugačije".

- Transatlantsko jedinstvo sada je pohvalno. Ali mislim da morate da imate mnogo bolji razgovor sa ostatkom globalne zajednice - dodao je on.

BONUS VIDEO - UKRAJINSKA VOJSKA GAĐALA BELGOROD: Reagovao moćni ruski PVO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!