NOVINAR IZ ITALIJE U BORBI ZA ISTINOM: Zapadni mediji lažu o Ukrajini, tako su tone bombi bačene na Beograd na osnovu - lažnih vesti

Novosti online

27. 03. 2022. u 21:56

ITALIJANSKI novinar Đorđo Bjanki kritikovao je zapadne zemlje da lažu o situaciji u Ukrajini u video snimku koji je uputio predsedniku Italije.

НОВИНАР ИЗ ИТАЛИЈЕ У БОРБИ ЗА ИСТИНОМ: Западни медији лажу о Украјини, тако су тоне бомби бачене на Београд на основу - лажних вести

Foto: Printskrin/Jutjub/Giorgio Bianchi

Između ostalog, Bjanki je primetio pre svega da danas mnogi žure da optuže Rusiju za eskalaciju tenzija, kako je prenela agencija RIA Novosti.

- Ipak, kada je reč o bombardovanju Jugoslavije, invaziji NATO trupa na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan, Zapad je iz nekog razloga tvrdoglavo ćutao o tome i sada ne želi da se seća toga. Tone bombi bačene su na Beograd, evropsku prestonicu, na civile, samo na osnovu lažnih vesti. Ali ako ih podsetite na sve ovo, oni neće želeti da čuju za to.

- Što se tiče izveštavanja zapadnih medija o situaciji u Ukrajini, posebno u programima italijanskih televizija, ljudi se uglavnom trude da budu udaljeni i najčešće govore ni o čem - kaže ovaj novinar.

Ispričao je kakvo je njegovo novinarsko iskustvo iz Ukrajine:

Kukasti krstovi, knjige o SS-u i Musoliniju u bazama

- Otišao sam u njihove nekadašnje baze, gde sam video samo kukaste krstove, knjige o SS-u, knjige o Musoliniju. Ta država je prestala da bude demokratska 2014. kao rezultat neonacističkog puča.  U Ukrajini nema demokratije - ocenio je Bajnki.

Bjanki je kazao da televizijski kanali koji od njega traže intervju i dobiju dvočasovnu verziju emituju samo 30 sekundi materijala. Istovremeno, ekskluzivni snimak koji je snimio u Mariupolju uopšte nije objavljen.

- Zagrizli su u Rusiju, ali je to za njih preveliki zalogaj! Polomiće sve zube a mi ćemo ostati u sredini! - nastavio je.

Snimak o Mariupolju nije niko objavio

Bjanki je istakao da je takva taktika pogrešna u trenutnim uslovima i pozvao na donošenje odluke.

- Morate da birate da li ćete ostati sa NATO ili protiv NATO, nema drugih opcija. Gde je istina, to je očigledno - zaključio je ovaj novinar.

On je, takođe, kritikovao Italijane, koji su se žalili na samoizolaciju tokom pandemije korona virusa i savetovao im da dođu u Donbas i vide šta znači imati hrabrosti i snage da se izdrži osam godina pod bombardovanjem.

BONUS VIDEO - PRIZNANjE NEMAČKOG NOVINARA: Bio sam obučavan da lažem, izdajem i da javnosti ne saopštavam istinu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)