RUSKE DIPLOMATE PROTERANE IZ POLJSKE: Rusija poručila da će uzvratiti udarac

Novosti online

23. 03. 2022. u 13:18

PORTPAROL koordinatora poljskih obaveštajnih službi Stanislav Zarin rekao da je poljska Agencija za unutrašnju bezbednost pripremila listu od 45 ruskih diplomata osumnjičenih za špijunažu i zatražila njihovo proterivanje iz zemlje

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ ПРОТЕРАНЕ ИЗ ПОЉСКЕ: Русија поручила да ће узвратити ударац

Foto: Epa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ako Poljska protera ruske diplomate, takve akcije neće ostati bez odgovora, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da će Rusija odgovoriti na odgovarajući način na proterivanje ruskih diplomata iz Poljske.

Ambasador Rusije u Poljskoj pozvan je na razgovor u poljsko Ministarstvo spoljnih poslova, kako je saopštila ruska ambasada u Varšavi.

- Nakon odluke Poljske da protera ruske diplomate, Rusija će preduzeti uzvratne korake i proterati poljske diplomate na principu reciprociteta - izjavio je ruski ambasador Sergej Andrejev. 

Andrejev je rekao da se on ne nalazi među osobama koje su proglašene za nepoželjne i da će ostati u Varšavi

- Uručena mi je nota iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova o proterivanju 45 zaposlenih u trgovinskoj misiji ruske ambasade, zbog aktivnosti koje nisu u skladu sa Bečkom konvencijom - rekao je Andrejev novinarima po izlasku iz poljskog Ministarstva.

(B92)

BONUS VIDEO:

RAFALI SA BRODA U SEVASTOPOLjU - Ispaljene krstareće rakete "Kalibar"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)