POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA, KINŽALI UNIŠTAVAJU SVE: Žestoke borbe u Mariupolju, pomaci na frontu kod Izjuma i u Donbasu? (MAPA)

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

21. 03. 2022. u 23:21 >> 23:26

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ulazi u 27. dan. Rusko ministarstvo odbrane ponudilo je otvaranje humanitarnih koridora u ponedeljak ujutru iz Marijupolja, što je ukrajinska strana odbila.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА, КИНЖАЛИ УНИШТАВАЈУ СВЕ: Жестоке борбе у Мариупољу, помаци на фронту код Изјума и у Донбасу? (МАПА)

Foto AP

Takođe odbijen je i predlog ekstrenistima iz bataljona “Azov” da napusti grad bez oružja, što je bilo odbijeno.

Vojni ekspert Boris Rožin dao je kratak rezime rezultata operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine 21. mart 2022. godine, za telegram kanal Voenkor Kotenok Z:

 


"KINŽAL" - Upotreba hipersoničnog oružja u Ukrajini postala je veoma značajan događaj. Rusija je demonstrirala oružje koje se može lansirati sa velike udaljenosti, koje lako prevazilazi postojeći neuređeni ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane i uništava značajne ciljeve. Rusko Ministarstvo odbrane je nagovestilo i „druge bojeve glave“. Nagoveštaj, naravno, nije namenjen za Ukrajinu.

KIJEV - Na pozadini borbi zapadno i istočno od Kijeva, glavna tema je bio udar na tržni centar u severozapadnom delu Kijeva. Povike o „napadu na mirni objekat” lako su prekinute kada se ispostavilo da je tržni centar korišćen kao parking za MLRS i samohodne topove, kao i skladište municije. Uz pomoć tehničkih izviđačkih podataka proračunata je pozicija ukrajinske artiljerije i uništena je juvelirski precizno. Nakon toga, u Ukrajini su počeli da pripremaju zakon koji zabranjuje snimanje položaja ukrajinske vojne tehnike i ljudstva pod pretnjom zatvorske kazne. Građani koji prijave lokaciju i položaje ukrajinskih snaga moraće to da čine malo anonimnije i opreznije. Blizu Černigova bez promena.

Foto prinstskdin Pečat

Mapa vojnog napredovanja ruske armije na dan 21. mart 2022. godine


SUMI - Na području grada pokušana je provokacija hemikalijama, na šta je nekoliko dana ranije upozorilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Nekoliko sati nakon prijave curenja objavljeno je da je ono otklonjeno. Ali, naravno, nove provokacije sa „upotrebom hemijskog oružje u Ukrajini“ su neizbežni. Treba nekako prekinuti temu sa biolaboratorijama.


HARKOV - Na severu i u grad su borbe. Čugujev - pod Oružanim snagama Ukrajine. Balakleja i veći deo Izjuma su pod Oružanim snagama RF. Ukrajinske snage u južnom delu Izjuma su i dalje ušančene. Borbe se vode u blizini autoputa Izjum-Slavjansk, kao i kod Kamenke.

LNR - Borbe u oblasti Lisičanska, Severodonjecka i Popasnaje. Nije zabeležen značajan napredak.

MARIJINKA/AVDEJEVKA. - Malo napredovanje kod Marijinke. Avdejevka bez većih promena. Takođe, borbe se nastavljaju kod Verhnjetoreckog. Oružane snage Ukrajine i dalje pokušavaju da se drže ovog sela.

UGLEDAR - Sam Ugledar još nije zauzet. Borbe se nastavljaju u pravcu autoputa Marijinka-Kurahovo. Njihovi rezultati će najverovatnije biti jasni sutra. Velika Novoselka je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. Stepnoe, Sladkoe i Taramčuk su pod vojskom DNR.

MARIUPOL - Čišćenje grada se nastavlja, mali su pomaci u razvoju. Sve su češći slučajevi pokušaja branilaca da se izmešaju sa civilnim stanovništvom i pobegnu iz grada. Oni manje čvrsti počinju postepeno da se odvajaju od glavnog jezgra branilaca i pokušavaju da spasu svoje živote. Prema rečima Pušilina, zauzimanje grada će trajati još nedelju dana ili čak i više.

NIKOLAEV - Nema većih promena. Žestoki udari se nastavljaju po gradu na identifikovane ciljeve i položaje Oružanih snaga Ukrajine. Kimova „kontraofanziva“ se više ne pominje. U Hersonu su počeli silom da rasturaju majdanovce. Korak u pravom smeru. Na celoj teritoriji oslobođenoj od nacista postepeno se aktiviraju filtracione i protivterorističke mere.

ZAPOROŽJE - Nema većih promena, zabeležene su samo lokalne borbe. Kod Nikopolja takođe nema značajnijeg pomaka.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)