"UKRAJINSKE VLASTI TERORIŠU SOPSTVENE GRAĐANE" Konašenkov - "Kijevski izveštaji o gubicima ruske vojske su propagandne laži"

Novosti onlajn

21. 03. 2022. u 17:53

IZJAVE savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka o „stvarnim gubicima“ ruske vojske tokom specijalne operacije su „propagandne laži“, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

УКРАЈИНСКЕ ВЛАСТИ ТЕРОРИШУ СОПСТВЕНЕ ГРАЂАНЕ Конашенков - Кијевски извештаји о губицима руске војске су пропагандне лажи

Foto: Arhiva

- Ne preporučujem da ikoga obmanjujete o stvarnim mogućnostima i profesionalizmu Oružanih snaga Rusije. Svi navodno ‘pravi podaci’ koje objavljuje gospodin Podoljak o gubicima vojne tehnike i ljudstva ruskih oružanih snaga, uključujući starije i više oficire, predstavljaju propagandne laži - naglasio je Konašenkov.

Konašenkov je naglasio da Oružane snage Rusije, osim prekjuče lansiranih hipersoničnih vazdušnih raketa „Kinžal“, koriste i druga najnovija oružja.

Svi ovi sistemi naoružanja, kao i drugo oružje, ako gospodin Podoljak ne zna, nazivaju se — savremena ruska vojska i mornarica, naglasio je Konašenkov.

Foto: Printscreen

Ukrajinske vlasti terorišu sopstvene građane

Građane koji pokušavaju da napuste Ukrajinu teroriše sopstveni režim, muško stanovništvo na granici nasilno se mobiliše u „rezerviste“ , rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Deci i ženama je i dalje dozvoljeno da prođu. Iako ne svima. Što se tiče muškog dela stanovništva Ukrajine, njih tamo, na granici, nasilno odvode u vojsku kao takozvane „rezerviste“, rekao je Konašenkov.

Kako je objasnio, SBU i neonacističke formacije prave pometnju na granici i terorišu sopstvene građane. Muško stanovništvo se pri tome koristi kao „topovsko meso“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA: Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)