BIVŠI OBAVEŠTAJAC SAD: CIA tajno obučavala ukrajinsku vojsku

Tanjug

19. 03. 2022. u 08:33

CIA je tajno obučavala ukrajinsku vojsku, rekao je bivši američki obaveštajac Rajan Hilsberg u programu američkog televizijskog kanala "Fox News".

БИВШИ ОБАВЕШТАЈАЦ САД: ЦИА тајно обучавала украјинску војску

Foto Shutterstock

Prema Hilsbergu, koji je nakon službe počeo da se bavi analitikom i pitanjima bezbednosti, američka Centralna obaveštajna agencija nastavlja da obučava vojsku, ne samo iz Ukrajine, već i iz drugih država, prenela je agencija RIA Novosti.

- Ovakvu podršku pružamo redovno i u svim delovima sveta. Drago mi je da je vest o tome izašla u javnost, da nismo sedeli skrštenih ruku. Delovali smo razborito, predviđali poteze neprijatelja. Značajan deo obuke se odvija iza kulisa, rekao je on.

U razgovoru sa novinarima, bivši pripadnik CIA je primetio da bi obuka ukrajinskih boraca mogla da se odvija i na teritoriji SAD, u vojnoj bazi za obuku američkih obaveštajnih službi u Virdžinija.

- Naši treninzi su veoma naporni, izuzetno iscrpljujući. Toliko je stresno da vam nakon toga sve u realnom životu izgleda relativno lako, objasnio je Hilsberg.

BONUS VIDEO: UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)