LAVROV UPOZORAVA: Svaka vojna pomoć Ukrajini je meta za rusku vojsku

Novosti onlajn

18. 03. 2022. u 10:57

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio da sve isporuke koje uključuju vojnu pomoć Ukrajini ujedno postaju i mete za rusku vojsku.

ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: Свака војна помоћ Украјини је мета за руску војску

Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Jutjub/Rumoaohepta7

- Jasno smo stavili do znanja da će sve te isporuke koje stižu u Ukrajinu, a koje mi smatramo da je u pitanju naoružanje, biti zakonske mete za gađanje - dodao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Naime, Slovačka je iskazala spremnost da Ukrajini pošalje PVO sisteme S-300 čim od Amerike ili od saveznika od NATO-a dobije zamensku vojnu tehniku.

- Želim da podsetim sve zemlje koje uopšte i razmatraju takvu ideju – sovjetsko i rusko naoružanje se tamo nalazi isključivo u skladu sa međuvladinim sporazumima i ugovorima koji imaju određene sertifikate za upotrebu. Upravo ti sertifikati zabranjuju da se to naoružanje šalje trećim zemljama. Mogu samo da dodam da mi to nećemo dozvoliti da se desi - naglasio je šef ruske diplomatije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ŽESTOKE BORBE: Ruski borac protiv ukrajinskog mitraljesca kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)