PONOVO KORIŠĆENA KASETNA MUNICIJA: Ispaljena i treća balistička raketa na Melitopolj

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

17. 03. 2022. u 21:44

ZABELEŽEN je i treći udar OTR „Točka-U“ Oružanih snaga Ukrajine na grad Melitopolj koji su oslobodile ruske trupe!

ПОНОВО КОРИШЋЕНА КАСЕТНА МУНИЦИЈА: Испаљена и трећа балистичка ракета на Мелитопољ

Foto: Narodna milicija

Prema rečima Vladimira Rogova, predstavnika vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, u bojevoj glavi je ponovo korišćen kasetni deo, što je zabranjeno Ženevskom konvencijom.

Dve Točke-U koje su danas gađala urbana područja od strane ukronacista u Oružanim snagama Ukrajine su neutralizovane - jedan je oboren PVO sistemima Oružanih snaga RF, drugi je presretnut i dignut u vazduh van granica grada, što je omogućilo da bi se izbegle žrtve.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoki sukobi su na više pravaca, a posebno u Marijupolju. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!