RAZBIJEN OBRUČ BANDEROVACA: Jedinica specnaza izvučena iz okruženja u regionu Mariupolja

P. Z. S. / ria.ru

17. 03. 2022. u 00:16

RUSKE snage u regionu Mariupolja spasile su specijalce iz „razbojničkog okruženja” u kojem su bili nekoliko dana, rekao je Kadirov.

РАЗБИЈЕН ОБРУЧ БАНДЕРОВАЦА: Јединица спецназа извучена из окружења у региону Мариупоља

Foto AP

-Dva puta su im banderovci nudili da se predaju, ali su borci ostali odani dužnosti i zakletvi. I zato su se, kao što vidite, vratili živi i nepovređeni, i nisu postali žrtva podlosti nacista.

- Tokom specijalne operacije prvo smo uspeli da probijemo obruč, koordinirajući radio-komunikaciju sa opkoljenima, nakon čega su banderske bande počele brzo povlačenje pod naletom ruskih boraca.

Mariupolj praktično pod kontrolom ruske vojske

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se praktično cela teritorija grada Mariupolja nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona