TOČKA ISPALJENA IZ KRASNOARMEJSKA Igor Konašenkov o masakru u Donjecku: Napad odobren direktno iz Kijeva

Tanjug

14. 03. 2022. u 15:45

POTPAROL ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov izjavio je danas da je raketa "Točka-U", koja je pogodila centar Donjecka, ispaljena iz oblasti Krasnoarmejska, koja je pod kontrolom ukrajinskih nacionalista.

ТОЧКА ИСПАЉЕНА ИЗ КРАСНОАРМЕЈСКА  Игор Конашенков о масакру у Доњецку: Напад одобрен директно из Кијева

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Raketa Točka-U ispaljena je na stambeni deo grada Donjecka sa teritorije koju kontroliše kijevski nacionalistički režim oko 11.30 po moskovskom vremenu (9.30 po srednjoevropskom) - rekao je Konašenkov, prenosi agencija TASS.

Takođe, kako tvrdi Konašenkov, odluka o upotrebi ovog tipa rakete dolazi nakon odobrenja najviših vojnih komandata iz Kijeva.

Podvukao je da je napad na Donjeck raketom "Točka-U", "još jednom potvrdio neonacističku i nehumanu prirodu aktuelnih ukrajinskih vlasti."

Ranije danas je teritorijalna odbrana samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštila da je u centru Donjecka poginulo najmanje 20 osoba, uključujući decu, a da je 28 osoba povređeno.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ CENTRA DONjECKA: Pogledajte trenutak kada je pala ukrajinska raketa Točka-U

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja