EPIDEMIJA SE ŠIRI OD ŠANGAJA DO ŠENŽENA: Kina za dva i po meseca ima više kovid slučajeva nego tokom cele 2021.

Tanjug

14. 03. 2022. u 10:28

KINA je od početka 2022. godine prijavila više lokalnih simptomatskih slučajeva kovida-19 nego što je zabeležila tokom čitave prošle godine, pošto visoko prenosivi omikron soj izaziva širenje epidemije od Šangaja do Šenžena.

ЕПИДЕМИЈА СЕ ШИРИ ОД ШАНГАЈА ДО ШЕНЖЕНА: Кина за два и по месеца има више ковид случајева него током целе 2021.

Foto: AP

Kontinentalna Kina je 13. marta prijavila 1.337 novih lokalno prenetih slučajeva zaraze kovidom sa potvrđenim simptomima, saopštila je danas kineska Nacionalna zdravstvena komisija (NHC), a prenosi Rojters.

Time je ukupan broj kovid slučajeva u ovoj godini porastao na više od 9.000 u poređenju sa 8.378 slučajeva koliko je zabeleženo u celokupnoj 2021. godini, prema računici Rojtersa.

Zvaničnici u Šenženu su trenutno privremeno obustavili javni prevoz i pozvali građane da rade od kuće jer se ove nedelje sprovodi testiranje širom grada nakon porasta novih slučajeva.

Kompanije Fokskon i Unimkron tehnolodži, dobavljači “Epla”, obustavile su danas svoje poslovne aktivnosti u Šenženu.

U severoistočnom gradu Čangčunu, koji je trenutno pod blokadom, kompanija “Tojota” je obustavila proizvodnju u svom zajedničkom preduzeću sa kineskom FAW grupom.

Kada je reč o “uvezenim” slučajevima, Kina je 13. marta prijavila 1.437 novih potvrđenih slučajeva kovida, u poređenju sa 1.938 dan ranije.

Zaključno sa jučerašnjim danom, Kina je od početka pandemije prijavila ukupno 116.902 slučaja kovida sa potvrđenim simptomima, kako lokalnih tako i “uvezenih”.

BONUS VIDEO: KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Obrada krvi kod testiranja na koronu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)