POSLEDNJI PODACI SA FRONTA: Žestoke bitke za Marijupolj, Izjum, Nikolajev

P. Z. S. /telegram rybar

13. 03. 2022. u 22:35

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini počela je pre 17 dana. Zauzet je veliki deo teritorije, posbno u Donbasu gde su jednicie DNR i LNR oslobodile desetine mesta. Ukrajinska vojska pretrpela je značajne gubitke u tehnici i ljudstvu.

ПОСЛЕДЊИ ПОДАЦИ СА ФРОНТА: Жестоке битке за Маријупољ, Изјум, Николајев

Foto AP

Vojni analitičar Vladislav Ugoljni dao svoj rezime poslednjih dešavanja na rusko-ukrajinskom ratištu.


Ukratko vode se bitke za Mariupolj, Vuhledar, Popasnaju i Rubežnoje u Donbasu, borbi ima i u oblasti Izjuma, Guljajpolja i na delu je presecanje autoputa Kijev-Harkov.

KIJEVSKI PRAVAC – na severozapadu se nastavljaju borbe u rejonu Irpin, čuju se pucnji sa napredovanjem ruske vojske duboko u grad. Nastavlja se blokada Černihova, Priluka i Mene. Istočno od Kijeva, pokrivanje Kijeva se nastavlja duž luka 20 km od Brovara, prema preliminarnim informacijama, autoput Kijev-Harkov je presečen.

SLOBOŽANSKI PRAVAC - nastavlja se blokada Sumija, Konotopa i Ahtirka. Blizu Harkova bez promena. Ukrajinska vojska zadržava svoju poziciju na jugu Izjuma zbog podrivanja mostova, međutim, postoje informacije o prelasku ruske vojske Severskog Donca zapadno od Izjuma i borbama u oblasti Barvenkova.

LUGANSKI FRONT - nastavljaju se borbe u oblasti Severodonjecke aglomeracije (pre svega u Rubižnu), kao i čišćenje Popasne.

DONjECKI FRONT, OD VOLNOVAHE DO DEBALjCEVA - ruske trupe su se približile strani Ugledara, ulazeći na autoput Novotroicko - Velika Novoselka. Prijavljena je ofanziva u oblasti ​Marinka, Pesok i Avdijevka, za sada nema informacija o napredovanju. Ukrajinska strana izveštava o sputavanju svih ukrajinskih rezervi na području Ugledara i Marinke.

ZAPOROŠKI PRAVAC, od Vasilkova do Volnovahe - postoje informacije o ulasku ruskih trupa u Guljajpolje.

Novosti

MARIUPOLjSKI KOTAO - juriš na Mariupolj se nastavlja, nema tačnih podataka o oslobađanju pojedinih oblasti. Ukrajinci imaju manjak municije za artiljeriju i goriva i maziva.

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV je nepromenjen: Nikolajev je blokiran sa tri strane, ruske trupe zadržavaju prednje pozicije naspram autoputa Krivoj Rog-Nikopolj i kod Voznesenska.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)