NAPRAVILI SMO VELIKI BROJ GREŠAKA: Žozep Borelj priznao, NATO davao lažne nade Ukrajini o članstvu

Novosti online

11. 03. 2022. u 15:44

VISOKI komesar EU za spoljnu politiku Žozep Borelj priznaje da je Zapad napravio niz grešaka u odnosima sa Rusijom. Prema njegovim rečima, jedno od njih je bilo obećanje Ukrajini da će ući u NATO.

НАПРАВИЛИ СМО ВЕЛИКИ БРОЈ ГРЕШАКА: Жозеп Борељ признао, НАТО давао лажне наде Украјини о чланству

Foto: Tanjug/AP

- Spreman sam da priznam da smo napravili veliki broj grešaka i da smo izgubili mogućnost približavanja Rusije Zapadu... Postoje trenuci u kojima smo mogli bolje, postoje stvari koje smo predlagali, a onda nismo mogli da sprovedemo, kao, na primer, obećanje da će Ukrajina i Gruzija postati deo NATO-a... Mislim da je greška davati obećanja koja ne možete da ispunite - rekao je on u intervjuu za TF1.

Treba napomenuti da je obećanje Gruziji i Ukrajini da će postati članice NATO-a zvanično potvrđeno po rezultatima severnoatlantskog samita u Bukureštu. Prema evropskim političarima, to je lobirano aktivnim naporima bivšeg američkog predsednika Džordža V. Buša.

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)