BORELJ STRAHUJE ZBOG MOGUĆE ESKALACIJE: Potrebno je pomagati Ukrajini, ali ne zaratiti sa Rusijom

Tanjug

10. 03. 2022. u 10:45

ŠEF diplomatije Evropske unije Žozep Borelj izjavio je danas da je neophodno pomagati Ukrajini, ali i izbeći eskalaciju i stupanje u rat sa Rusijom, jer bi u tom slučaju počeo treći svetski rat.

БОРЕЉ СТРАХУЈЕ ЗБОГ МОГУЋЕ ЕСКАЛАЦИЈЕ: Потребно је помагати Украјини, али не заратити са Русијом

Đozep Borelj / Foto EPA

- Jedna stvar je jasna: potrebno je pomagati Ukrajini koliko je to moguće, ali i izbeći eskalaciju rata. Treba sprečiti da se rat prenese i na druge države i da zaratimo sa Rusijom. To bi bio treći svetski rat, rekao je Borelj u intervjuu za francuski radio Frans info.

Upitan o mogućnosti evropskog embarga na ruski gas i naftu, kako su odlučile SAD, on je ocenio da bi Uniji bilo mnogo teže da napravi takav izbor.

- Mi uvozimo dosta toga. Za SAD to nije previše teško jer one gotovo da ne troše rusku naftu, kazao je.

Podsećamo, nakon što je EU juče uvela novu rundu sankcija Rusiji, Borelj je izjavio da izazovi sa kojima se suočavaju zemlje Evropske unije zbog sankcija zahtevaju oštar stav i spremnost građana da plate cenu i pozvao ih je da smanje potrošnju gasa i grejanja u svojim domovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu