ERDOGAN OČITAO BUKVICU ZAPADU: Turska odbacuje bilo kakav lov na veštice protiv ruskog naroda i kulture

Novosti online

09. 03. 2022. u 15:03

PREDSEDNIK Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da ta zemlja odbacuje sve poteze koji liče na lov na veštice protiv ruskog naroda, umetnosti, naučnika ili umetnika.

ЕРДОГАН ОЧИТАО БУКВИЦУ ЗАПАДУ: Турска одбацује било какав лов на вештице против руског народа и културе

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

- Kao što ne bismo napustili Ukrajinu, ne prihvatamo ni prakse slične lovu na veštice protiv ruskog naroda, književnosti, studenata ili umetnika - rekao je Erdogan u obraćanju Klubu zastupnika vladajuće Stranke pravde i razvoja u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske. 

Podsetivši na to da je nemačka Minhenska filharmonija otpustila ruskog dirigenta zbog njegove podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, Erdogan je rekao da takve "fašističke prakse" bacaju senu na "ukrajinsku legitimnu borbu u pružanju otpora ruskim trupama", tako što podstiču klimu mržnje i ljutnje i seju nova neprijateljstva.

Turski predsednik je takođe kritikovao međunarodne organizacije zbog nedostatka preduzimanja akcija oko ratnih zona, posebno Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Erdogan već duži period kritikuje UN zbog njegove neefikasnosti u suočavanju s globalnim problemima i zalaže se za reformu te organizacije.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)