UKRAJINSKA VOJSKA: U Harkovu za dan poginulo 27 civila, potisnut ruski desant

Tanjug

08. 03. 2022. u 20:48

NAJMANjE 27 civila ubijeno je u napadima ruskih snaga na grad Harkov na istoku Ukrajine u protekla 24 sata, izjavio je danas zvaničnik ukrajinske regionalne policije Sergej Bolvinov.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА: У Харкову за дан погинуло 27 цивила, потиснут руски десант

Foto AP

Kako je rekao Bolvinov u onlajn objavi, od početka ruskog napada na Ukrajinu, širom Harkova ubijeno je ukupno 170 ljudi, uključujući petoro dece, prenosi agencija Rojters.

Regionalni guverner Oleh Sinehubov rekao je da je ukrajinska vojska odbila pokušaj ruskih snaga da uđu u Harkov danas i da je osujetila planiranu operaciju ruskih padobranaca kod granice.

Ruski padobranci su se, kako tvrdi, spustili kod pograničnog grada Vovčansk, oko 50 kilometara severoistočno od Harkova, ali su ih ukrajinske snage potisnule.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje 13. dan. Rusija je zbog 8. marta uvela „zatišje“. Juče je završena treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, a najavljen je i susret na nivou šefova diplomatija Rusije i Ukrajine i to uz posredstvo Turske.

Inače, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)