"ZABRANA UVOZA RUSKE NAFTE BI BILA POBEDA ZA KREMLJ": Analena Berbok - "Već sutradan ne bismo mogli da se krećemo Nemačkom..."

Tanjug

08. 03. 2022. u 19:51

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok obrazložila je danas odluku Berlina da ne uvodi zabranu na uvoz ruske nafte u znak odmazde za invaziju na Ukrajinu, rekavši da bi takva zabrana Nemačku gurnula u haos koji bi predstavljao pobedu, a ne pritisak za Kremlj.

ЗАБРАНА УВОЗА РУСКЕ НАФТЕ БИ БИЛА ПОБЕДА ЗА КРЕМЉ: Аналена Бербок - Већ сутрадан не бисмо могли да се крећемо Немачком...

Sergej Lavrov i Analena Berbok / Foto AP

- Ako bi Nemačka smatrala da bi zabrana uvoza energenata iz Rusije okončala rat, uvela bi zabranu. Međutim, mi ne mislimo da bi to okončalo rat - rekla je Berbok, prenosi Rojters.

Nemačka trećinu svog uvoza energenata obezbeđuje uvozom iz Rusije, navodi Rojters.

- Ako bismo odmah zabranili uvoz iz Rusije, već sutra više ne bismo mogli da se krećemo u Nemačkoj - rekla je Berbok u intervjuu za TV kanal dnevnika Bild.

Foto: Arhiva VN

Dodala je da, ako bi nemačke vlasti zabranile uvoz nafte iz Rusije, nastavnici i medicinske sestre ne bi mogli da dolaze na posao, a škole i bolnice bi ostale bez struje.

 

BONUS VIDEO:

SPEKTAKULARAN SNIMAK IZ JERMENIJE: Posebna čestitka za 8. mart - osmica prelazi u slova „Z“ i „V“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)