KIJEV KORISTI CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT: Pokušali smo da evakuišemo građane iz Marijupolja, ali ukrajinci nisu formirali konvoj

P. Z. S. / ria.ru

06. 03. 2022. u 19:54

KIJEVSKE vlasti izbegavaju postignute sporazume, nastavljajući da koriste građane svoje zemlje kao živi štit, saopštio je u nedelju međuresorni koordinacioni štab za humanitarni odgovor u Ukrajini.

КИЈЕВ КОРИСТИ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ: Покушали смо да евакуишемо грађане из Маријупоља, али украјинци нису формирали конвој

Foto printskrin telegram sputnik


-Sve ove provokacije jasno pokazuju da kijevske vlasti namerno izbegavaju sprovođenje postignutih sporazuma i nastavljaju sa svojim zločinačkim akcijama da koriste civilno stanovništvo kao živi štit, navodi se u izveštaju.

-Ruska Federacija je danas, u okviru humanitarne operacije, ponovo pokušala da evakuiše civile iz Mariupolja, dok su rute, vreme i mesto sastanka humanitarnog konvoja detaljno razrađeni i dogovoreni sa ukrajinskom stranom. Rusija je ispunio sve uslove za stvaranje humanitarnog koridora. Prinuđeni smo da konstatujemo da ukrajinska strana nije ispunila svoje obaveze, navodi se u poruci.

Ruski vojni resor je napomenuo da prema njegovim podacima u Mariupolju nije formiran humanitarni konvoj.

Ranije danas pripadnici bataljona Azov pucali su na kolonu civila koji su pokušavali da napuste Mariupolj duž koridora. Dva civila su ubijena, četiri su povređena, saopštila je Narodna milicija DNR.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)