UKRAJINCI RAKETIRALI GORLOVKU: Balističkom raketom Točka-U gađali grad

P. Z. S. / ria.ru

06. 03. 2022. u 19:08

UKRAJINSKE trupe granatirale su Gorlovku u DNR balističkom raketom ispaljenom iz taktičkog raketnog sistema Točka-U, rekao je gradonačelnik Ivan Prihodko.

УКРАЈИНЦИ РАКЕТИРАЛИ ГОРЛОВКУ: Балистичком ракетом Точка-У гађали град

Foto printskrin YouTube Armymedia BG

-Prema ažuriranim informacijama Ministarstva za vanredne situacije DNR, Oružane snage Ukrajine granatirale su Gorlovku balističkom raketom ispaljenom iz sistema Točka-U“, naveo je Prihodko u poruci na Telegram kanalu.

Pušilin: Za 16 dana pogođeno 514 stabmenih objekata

Za 16 dana od granatiranja kijevske vojske oštećeno je 514 stambenih zgrada, zabeleženo je 12 pogodaka po objektima kritične infrastrukture, rekao je šef DNR Denis Pušilin u intervjuu za RIA Novosti.

-Oružane formacije Ukrajine preziru civileu. Suve činjenice statistike granatiranja pokazuju da pucaju isključivo na mirne četvrti naših gradova i regiona“, rekao je Pušilin.

Foto: Narodna milicija

 

On je napomenuo da je u proteklih 16 dana „oštećeno 514 stambenih objekata i 198 objekata civilne infrastrukture“.

Gorlovka je pod kontrolom DNR od 2014. godine, grad se nalazi 50 kilometara severno od Donjecka. Na teritoriji grada nalaze se rudarska preduzeća i hemijski koncern Stirol. Gorlovka je jedan od najvećih gradova u DNR. Područja Gorlovke koja su trenutno najčešće granatirana su selo Zajcevo i sela rudnika po Gagarinu i „6/7“ koja se nalaze na periferiji grada. Pre početka sukoba u Donbasu, stanovništvo Gorlovke je brojalo više od 250.000 ljudi.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)