CENA GASA PONOVO DIVLJAJU: I danas rast- 1.900 dolara za 1.000 kubnih metara

Novosti online

04. 03. 2022. u 13:28

CENA gasa je od početka današnjeg trgovanja porasla za 3,0 posto

ЦЕНА ГАСА ПОНОВО ДИВЉАЈУ: И данас раст- 1.900 долара за 1.000 кубних метара

Foto Arhiva

Cena gasa u Evropi ponovo je porasla na skoro 1.900 dolara za 1.000 kubnih metara tokom današnjeg trgovanja, prema podacima sa londonski ISE berze.

Ugovori za isporuku gasa u aprilu (fjučers ugovori) sklapani su na TTF čvorištu u Holandiji po ceni od 1.890 dolara za hiljadu kubika, što je 165,99 evra po MWh prema trenutnom kursu evro/dolar, izveštava Tas s.

Cena gasa je od početka današnjeg trgovanja porasla za 3,0 posto.

U Evropi je cena gasa u četvrtak zabeležila novi istorijski maksimum od 2.279 dolara za 1.000 kubnih metara, ili 198,56 evra po MWh, podseća ruska agencija.

Podsećamo, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.

BONUS VIDEO:

OPERACIJA Z: Vojnici armija Rusije i DNR izvršavaju zadatke tokom specijalne vojne operacije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku