LAVROV: Situacija sa „Severnim tokom 2“ pokazala da je Nemačka nesamostalna i potčinjena

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 19:21

SITUACIJA sa „Severnim tokom 2“ pokazala je da Nemačka zauzima apsolutno potčinjenu i nesamostalnu poziciju na svetskoj areni, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ: Ситуација са „Северним током 2“ показала да је Немачка несамостална и потчињена

Foto AP

- Bili smo spremni na sve. Nisam ni sumnjao da EU i naravno NATO poslušno slede Sjedinjene Američke Države. Posebno kada se razjasnila sudbina ‘Severnog toka 2’. Čak i ako on ponovo bude pušten (verovatno to nećemo mi odlučivati), bez obzira na sve, već je sada jasno da je ‘Severni tok 2’ odigrao svoju ulogu u istoriji, jer je jasno pokazao poziciju koju Evropa, uključujući i Nemačku, realno zauzima u svetskoj areni – apsolutno potčinjenu i nesamostalnu - izjavio je Lavrov za „Al džaziru“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO:

IZVEŠTAJ VOJNIKA SA FRONTA: Snage DNR završavaju opkoljavanje Mariupolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo