KADIROV PORUČIO UKRAJINCIMA: Samo lažete, naši momci su svi živi

P. Z. S. /ria.ru

27. 02. 2022. u 00:39

ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov je u svom Telegram kanalu demantovao informaciju o uništenju grupe čečenskih vojnih lica u Ukrajini.

КАДИРОВ ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА:  Само лажете, наши момци су сви живи

Foto: EPA

Internetom se proširila informacija o pogibiji komandanta puka „Sever“ Magomeda Tušajeva i komandanta OMON „Ahmat-Grozni“ Azora Bisajeva. Kadirov je objavio snimak na kojem razgovara sa njima telefonom.

-Banderina propaganda radi u „lažnom“ režimu. Nismo stranci. Ovoga puta su se širile dezinformacije da je u dubinama Ukrajine uništena grupa čečenskih vojnih lica, a između ostalih i komandant 141. specijalne motorizovane puka Nacionalne garde Ruske Federacije koji nosi ime prvog predsednika Čečenske Republike, heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova Magomeda Tušajeva, kao i komandanta OMON-a „Ahmat-Grozni“ Federalne službe za Čečensku Republiku. Ruske Federacije Anzor Bisaev. Kontaktirao sam momke. Oni su življi od svih živih, pa čak i življi od onih koji žvrljaju laži sa sofe, napisao je on.

Kadirov je ranije govorio o hvatanju dela ukrajinske Nacionalne garde zajedno sa opremom koja se tamo nalazi. On je naveo i da ni jedna specijalna jedinica Ruske Federacije, nijedan vojnik ne ide u Ukrajinu da ubija, oni idu tamo da završe sa bezakonjem nad stanovništvom.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. februara ukaze o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost od Kijeva još 2014. godine, a rano ujutro 24. februara Rusija je pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. U televizijskom obraćanju sugrađanima, Putin je rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su republike Donbasa zatražile pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile nikakve udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura je onesposobljena visokopreciznim sredstvima. Civilno stanovništvo, prema navodima resora, nije životno ugroženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola