SNAGE LNR U OFANZIVI: Napredovale 46 km, zauzeta dva naselja

Novosti online

26. 02. 2022. u 18:00

VOJSKA LNR od početka operacije napredovala je u dubinu od 46 kilometara i zauzela je naselja Sčastje i Muratovo, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

СНАГЕ ЛНР У ОФАНЗИВИ: Напредовале 46 км, заузета два насеља

Nastavljaju se zajedničke vežbe Rusije i Belorusije, Foto AP

On je dodao da je grupa trupa DNR, koja deluje u pravcu Petrovska, napredovala još 10 kilometara i zauzela naseljena mesta Starognatovka, Oktjabrska i Pavlopolj.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost od Kijeva još 2014. godine, a 24. februara Rusija je pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine.

U televizijskom obraćanju sugrađanima, Putin je rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su republike Donbasa zatražile pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

Volodimir Zelenski je ranije ponudio da sedne za pregovarački sto. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija spremna da pošalje svoju delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom. Kasnije je Peskov rekao da je ukrajinska strana najavila preispitivanje ideje o održavanju pregovora sa Ruskom Federacijom u Minsku, birajući Varšavu, a potom i potpuno „levu komunikaciju“.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju